Blazno resno o …

Blazno resno o knjigah!
Res, ne moremo se šaliti na račun knjig – pa če so še tako zabavne!
Obstaja cela zbirka knjig izpod peresa ali nemara tipkovnice pisateljice Dese Muck z naslovom Blazno resno o …
Eno izmed teh knjig, Blazno resno o šoli , so prejeli kar vsi sedmošolci, v okviru projekta Rastem s knjigo.
Drugo knjigo v tem projektu so prejeli dijaki prvih letnikov. Naslov te knjige je Izbrane rozine v akciji, v njej pa so nanizane pesmi Andreja Rozmana Roze.

NMK

Pričelo se je novo šolsko leto, z njim pa je prišel tudi nov delovni zvezek Naše male knjižnice . Pa ne le delovni zvezek, tudi cel kup novih knjig!

Eno izmed njih, o Kekcu iz 2.b, predstavljamo tudi v knjigi meseca. Kdo jo je že napisal?

Knjiga za vsakogar

Lani je bila Ljubljana svetovna prestolnica knjige. Tedaj so možje in žene, ki jim ni vseeno, koliko in kaj beremo, odločili, da bo vedno na voljo nekaj zares poceni knjig. Takih za pet evrov.

Tale je ena izmed njih, o Bertu z dolgo brado.

Napisala jo je pisateljica, pesnica in igralka Svetlana Makarovič, ilustrirala pa Mateja Jager.
Zelo zanimiva in zelo drugačna knjiga. Gospa Svetlana pravi, da jo je napisala za najstnike in inteligentne odrasle. Ja, še dobro, da sem še najstnik, hahaha, ker inteligentnih odraslih pa skorajda ne poznam!

Šepetalka!

»Kdo je zdaj to?« se sprašujete. To je gospodična, ki ometa pajčevine v vili Društva slovenskih pisateljev . Kadar ne ometa pajčevin, bere knjige. In kadar je lepo vreme, jih bere zunaj. Bere jih sama sebi, še raje jih bere otrokom.

Septembra, ko je bilo še toplo, je brala v Tivoliju. Zdaj pa jo lahko spet srečate v vili.

Škrat Zguba, profesor Tomaž in profesorica Maja

Ker knjig ni nikoli preveč in ker je tole blazno resen članek o novicah iz knjižnega sveta, se moramo nujno pomuditi še pri profesorju Tomažu, ki je precej zmedena oseba in je zato prava sreča, da mu ob strani stoji profesorica Maja. Ta ni prav nič zmedena, kje pa, zato pa toliko bolj stroga, če kdo ne posluša! In kaj počneta Tomaž in Maja? Vaš razred popeljeta po ljubljanskih ulicah, na literarni sprehod.

»Tudi naš razred?« se čudite. Seveda. Pokličete na Društvo slovenskih pisateljev in tam vprašate, kdaj imata Tomaž in Maja čas.

»Kaj pa škrat Zguba?« sprašujete.

Ja, nič. Zgubil se je, tako kot vedno.

In za konec še …

Blazno resen strip!

Ne, ne šalim se! Obstajajo tudi stripi za odrasle.

Na sliki: Evald Flisar, Katja Klopčič, Damijan Stepančič in Janja Vidmar.
Ilustrator Damijan Stepančič si je izbral nekaj krajših zgodb Evalda Flisarja in jih spremenil v strip. Odlično! Vsaj za tiste odrasle, ki se jim ne ljubi brati navadnih knjig.

Pa lepo pozdravljeni!

Župca
Oktober 2011