Dr. France Prešeren
Kvarkadabra
Hiša eksperimentov

F1 F1 F1 !!!


Za začetek si lahko na tiskalniku odtisneš kar štiri šolske urnike.
Župcin urnik 1
Župcin urnik 2
Župcin urnik 3
Župcin urnik 4
Župcin urnik 5
Tisti, ki znate uporabljati MS word, pa si lahko
urnik tudi natipkate in odtisnete na tiskalnik.

ŠŠŠŠŠŠŠŠKATLICE!

Če imaš nekoga rad, če bi rad nekomu povedal, da misliš nanj, mu lahko pokloniš majčkeno darilce. V škatlici. Majceno darilce za naj osebo v tvojem življenju.

Natisni si škatlico na trši papir, strig strig strig IZREŽI, lep lep lep ZALEPI, položi vanjo… mmmmmm… karkoli že - in darilce je pripravljeno!ZAJEC

Lepo je biti zajec. Hiter si kot strela in nihče ti nič ne more. Saj ste slišali za zajčka, ki si je brusil kremplje, ko je prišla mimo lisica? Vprašala ga je, kaj dela, pa ji je odgovoril, da brusi kremplje in čaka volka, da ga bo požrl. Lisica je to takoj nesla volku na nos. Pa je mimo prišel medved in vprašal zajčka, kaj počne. "Kremplje si brusim in čakam volka, da ga bom požrl!" Tudi medved je to takoj povedal volku. Pa je volk sam prišel malo naokoli. "Kaj počneš, zajček?" je vprašal. "Kremplje si brusim in neumnosti govorim!" je rekel zajček in - ušel. Nauk te zgodbe: če govoriš neumnosti, moraš imeti hitre noge.

Napravi si zajca iz papirja
            

Bilo je pred nekaj leti, pred novim letom, ko je k nam prispela voščilnica z obilo lepimi željami. Toda poleg voščilnice se je v ovojnici skrivalo še nekaj. Majhen, rožnat pujsek iz papirja, tako srčkan, da bi ga človek kar cmoknil na lička. Uganete, kdo nam ga je poslal? Marjanca, seveda (na uho vam moramo povedati, da tako prijatelji kličemo našo slikarko)!
Če je tu pujsek - zakaj ne bi poskusila narediti še kakšno žival?
In tule je zajec.
Še navodilo: papirnatega zajca lahko izdelate iz kakršnega koli, ne preveč trdega papirja. Papir je lahko bel in ga potem pobarvate v barvah zajca, še lepši pa bodo zajčki iz barvnega papirja.

Matea Reba
Zajca je narisala Marija Prelog
Iz knjige Rišem, režem, zlagam
Založba Harlekin
Kamnik, 1999


 

 

 
pobarvaj škatlico novoletna škatlica za cukrčka pomladna škatlica Piina škatlica Anjina škatlica