ČAROVNICA AVŠA

Ker sem že odrasla čarovnica, lahko počnem, kar hočem! Početi kar hočeš je težko, ker moraš sam sebe prepričati, da kaj narediš!
Zato sem sama sebi določila, kaj bom kateri dan počela.

Ob ponedeljkih hodim na trg, kjer si ogledujem pletene košare in lesene konjičke, nato pa kupim nekaj sveže zelenjave in začimb. Veste, začimbe so zelo pomemben pripomoček pri čaranju!

Ob torkih dopoldne pletem šale, zelo dolge, iz pisane volne, za vse moje prijatelje čarovnike in prijateljice čarovnice. Popoldne obrišem prah s čarobne krogle in pogledam, kakšno vreme bo v sredo.

Če ob sredah dežuje, sem doma in berem stare čarovniške recepte. Če se mi zdi kateri posebej imeniten, ga tudi preizkusim.
Kadar je ob sredah lepo vreme, perem in obešam perilo.

Ob četrtkih čaram. Hišo spremenim v star hrast, Pika, Poka in Cmoka v severne jelene ali kakšno drugo žival. Čaranje je naporno, saj moram vedno poiskati še čarobne besede, s katerimi lahko vse, kar sem začarala, tudi odčaram.

Ob petkih vodim šolo čaranja za mlade čarovnice od treh let starosti dalje.

Ob sobotah pospravljam. Nekoč sem izrekla čarobni urok za pospravljanje, pa so predmeti v hiši ponoreli in hušknili skozi okna, ven, in daleč pod nebo. Zato zdaj pospravljam na čisto navaden način, z metlo, sesalcem, krpo in vedrom.

Ob nedeljah pride na obisk čarovnik Ljubo, zato ta dan skuham posebno okusno kosilo, po potrebi pa tudi kaj pričaram: piškote, sladoled ali torto, saj je čarovnik Ljubo silno sladkosneden.

S pomočjo miške sestavi pare, ki spadajo skupaj.
PONOVI IGRICO NA ZAČETEK Z NALOGAMI NE GREM SE VEČ DOMOV ČAROBNA KROGLA