Za vedno mlad!

Tako je naslov pesmi, v originalu Forever young ali po internetovsko: 4ever young!
Ob tem se lahko zamislim! Moja mama kupuje vsako leto dražje kreme, da ostaja vedno enako mlada. Saj iz vseh revij in vseh televizijskih reklam bolščijo vanjo prelepe mladenke s ploskimi trebuščki in ona jim želi biti podobna. Zato ne smem tule na javnem mestu razlagati, koliko je stara/mlada, sicer bo prenehala plačevati račun za internet.

Za nekoga, ki je VEDNO MLAD in se nikoli ne postara, pa lahko povem, da šteje že celih ŠESTDESET let. To je revija Ciciban. Ne, sploh nisem otročji, če ga še vedno prelistam in kaj preberem. Pogledam ga zato, ker je dober cajteng, tak, da zanj piše celo JEŽKOV NAGRAJENEC Andrej Rozman Roza. Ob njegovih pesmih in pravljicah se imenitno zabavam, ne glede na to, da JAZ nisem več mlad (štirinajst je vendar že lepa starost, ane).
Pred leti je za Ciciban pisal tudi Dane. Dane Zajc, ki se je žal pred nekaj dnevi za vedno poslovil od nas. Ko sem bil v Cicibanovih letih, sem znal na pamet celo ABECEDARIJO, ki je še vedno ena od naj knjig moje mladosti. Za pokušino si lahko eno od pesmi iz Abecedarije prebereš v knjigi meseca novembra.

In jaz? Hvala, dobro. Mini počitnice so mimo, ura je prestavljena na spodoben zimski čas in nekako bom zdržal do naslednjih počitnic.

Župca