Pri kuhanju po receptih z zvezdico morate upoštevati stopnjo potrpežljivosti vaših staršev. Če je ta stopnja visoka, potem ni blema, sicer pa se kuhanja raje lotite po receptih iz običajnih kuharskih knjig, ki jih uporabljajo vaši starši.

JAJCE
Pazi, kako nosiš jajca iz trgovine!!!
Jajce je temelj kuhinje.
Jajce vsebuje beljakovine in maščobe, ovito pa je v praktično lupino iz apnenca, da ga lahko vzamemo kamorkoli s seboj in ga na primer vtaknemu v žep. Da, da, trdo kuhanega in ne nojevega, ker verjetno nimamo tako velikega žepa.

Trdo kuhano jajce po Župcevo.
V primerno posodo naložimo jajca, zalijemo z mrzlo vodo in pristavimo na štedilnik. Da bodo jajca zares trdo kuhana, naj vrejo 9 minut, večja pa minuto dlje. Kuhana takoj oplaknemo z mrzlo vodo.
Postrežem jih sam sebi tako, da jih položim na mizo, lupim na sveže opran prt, si jih posolim in izdatno pokapljam z bučnim oljem.
Ko nas mama vpraša, kdo je posvinjal pol kuhinje in sveže opran prt na mizi, nedolžno skomignemo z rameni,   rečemo, da imamo še ful naloge in jo pobrišemo v kak drug prostor v stanovanju.

Ocvrta jajčka po Pikino (odlomek iz Pike Nogavičke)
Medtem pridejo v kuhinjo in Pika zavpije:
"Sedaj bomo ocvrli jajčka!"
Nato prinese tri jajca in jih vrže pod strop. Eno jajce ji pade na glavo in se razbije, tako da ji rumenjak teče v oči. Drugi dve pa spretno ujame v lonec, kjer se razbijeta.
"Dostikrat sem že slišala, da je rumenjak dober za lase," pravi Pika in si obriše oči. "Tako bodo rasli, da bo kar pokalo. Bosta videla! Sploh pa hodijo v Braziliji vsi ljudje z jajcem v laseh. Zato tudi ni pri njih nobenega plešca. Enkrat samkrat je živel tam starček, ki je bil tako neumen, da je jajca jedel, namesto da bi si z njimi mazal lase. In postal je plešast, kot se spodobi, in kadar se je prikazal na cesti, so drli ljudje na kup, da so mu morali priti na pomoč policaji."
Med pripovedovanjem pika spretno polovi iz lonca jajčne lupine. Nato sname s stene ščetko za kopanje z dolgim ročajem in začne tako stepati jajca, da pobrizga vse stene naokrog. Kar ostane v loncu, zlije nazaj v ponev, ki stoji na ognjišču. Ko je cvrtje na eni strani pečeno, ga vrže skoraj do stropa, tako da se v zraku obrne in ga nato zopet ujame v ponev. Ko ga ocvre še po drugi strani, ga vrže povprek čez kuhinjo naravnost na krožnik, ki stoji na mizi.
"Jejta," zavpije, "jejta, dokler se ne shladi."
Tomaž in Anica jesta in ugotovita, da je cvrtje odlično.

Toast z jajci in sirom
V trdo skuhamo 8 jajc, prelijemo s hladno vodo, olupimo, ohladimo in narežemo na enako debele rezine.
Operemo 8 drobnih paradižnikov, izrežemo peclje in narežemo na tanke rezine.
Pripravimo še rezine sira (priporočam mozzarello) in origano.
Na pekač položimo rezine toasta, jih premažemo z maslom, položimo nanj rezine paradižnika, jačk, sira in potresemo z origanom.
Pečico segrejemo na 200° stopinj Celzija in pečemo toaste toliko časa, da se sir prične topiti.
Ko boš pekač vlekel iz pečice, lahko glasno kričiš, ker te bo pekač opekel, lahko pa za to opravilo uporabiš kuhinjske prtičke ali debele rokavice (smučarske, cestarske ali kuhinjske).

JABOLKO 
Jabolka uživamo skozi vse leto, ne le za užitek, temveč kot pravo zdravilo za številne bolezni, še posebej proti paradontozi (bolezni zob), ki povzroča izpadanje zob. Jabolka moramo dobro prežvečiti, ker zobe tudi čistijo.
Vsak dan bi morali pojesti dve do tri jabolka.

Jabolčna solata
kg olupljenih jabolk,
10 dag rozin,
10 dag zmletih mandeljnov,
1 žlica medu,
sok 1 limone,
1 dl sladke smetane, stepene, brez sladkorja.
Jabolka, rozine, mandlje, med in limonin sok dobro premešajte. Rahlo vmešajte stepeno sladko smetano. Solato naložite v skledice in okrasite s sesekljanimi jabolki in mandlji
Mnjami.

Evina omleta za mikrovalove in infrardeče žarke
Tri jabolka olupiš in narežeš na tanke lističe. Pokapaš z limoninim sokom in posuješ z rjavim sladkorjem. Dodaš lahko tudi cimet in v rumu namočene rozine. Zložiš v ognjevarno skledo in daš na mikrovalove za kakih pet minut, da se jabolka zmehčajo.
Ubiješ dve jajci in ločiš rumenjaka od beljakov. Najprej iz beljakov in sladkorne moke stepeš trd sneg. Posebej stepeš rumenjaka in ju previdno vmešaš v sneg. Maso narahlo razporediš po zmehčanih jabolkih, daš v pečico. Za osem do deset minut vklopiš infrardeče žarke.
Evino omleto ponudiš kot sladico. Verjetno je ne boš nikomur ponudil, ker boš vse sam pojedel.